Detaljmarked

 

BLOMSTERJORD TORVFRI

Torvfri Blomsterjord er et blandet dyrkingsmedium av 100 % kompostert hage-park avfall. Kompost er en gjenbruksressurs som brukt i jord gir positive effekter på jordkvalitet, planter, blomster og miljø.
Torvfri Blomsterjord er ideell til planting av blomster/planter i krukker, blomsterkasser, bed og altankasser, samt til omplanting av stueplanter. Det er heller ingenting i veien for å benytte Torvfri Blomsterjord til planting av hekk og busker. Produktet inneholder næringsrik kompost og trenger i utgangspunktet ikke å gjødsles, men gjødsling kan med fordel tilpasses det spesifikke behovet hos ulike planter utover i vekstsesongen.

Leveres i 10 liters sekk.


BLOMSTERJORD, torvredusert

Blomsterjord er ideell til planting av blomster/planter i krukker, blomsterkasser, altankasser og til omplanting av stueplanter. Blomsterjord anbefales også særlig til rosebed, men fungerer utmerket også i andre typer bed. Det er heller ingenting i veien for å benytte Blomsterjord til planting av hekk og busker.

Leveres i 10 liters sekk.


KRUKKEJORD, torvredusert

Krukkejord er ideell til planting av blomster/ planter i krukker, blom­sterkasser, altankasser og til omplanting av stueplanter. Krukkejord anbefales også særlig til rosebed, men fungerer utmerket også i andre typer bed. Det er heller ingenting i veien for å benytte Krukkejord til planting av hekk og busker.

Leveres i 50 liters sekk.


SILISIUMKALK

Jorda i hagen bør ha en pH verdi rundt 5,5 - 6,5. Riktig pH er viktig for å få en god jordstruktur og best mulig effekt av gjødselen som vi bruker. Overdosering med kalk er ikke gunstig, da det kan medføre mangelsykdommer på enkelte planter.

Som vedlikeholdskalking er det fornuftig å bruke 2-3 kg pr 10 m² hvert andre til tredje år. Dette skal være nok til å motvirke naturlige forsuringsprosesser. Det trengs mer kalk på leirjord enn på sandjord. Ta gjerne en jordanalyse om du er usikker på hvilken pH du har i jorda.

SILISIUMKALK har en ekstra positiv effekt ved at Silisium bidrar til å styrke plantene mot sykdom og andre miljøfaktorer.

Leveres i 10 liters bøtte.


VERMI-PRO

VERMI-PRO vermikompost er en organisk gjødsel som bedrer jordas fysiske egenskaper, inneholder humussyrer og vekststimulerende stoffer, og har en rik mikroflora som gir sykdomshemmende effekt. Meitemark er avgjørende for livet i jord, og ved å gjødsle med vermikompost fra meitemark gir du naturens egen livgivende gjødsel.

Skal du plante grønnsaker eller blomster, legg 50 ml (en håndfull) VERMI-PRO i hullet før du planter. Til flerårige planter kan du på samme måte legge en god håndfull rundt plantene hvert år. Skal du så, arbeider du litt VERMI-PRO inn i det øverste jordlaget i forholdet 1-5.

Du kan også lage te av vermikomposten, som helles direkte på jorda eller sprøytes på plantene som gjødsel og hjelp mot sykdom. Denne teen kan du også legge frø i et døgn før du sår. Du kan lese på nettsiden www.gronnvekst.no om hvordan du lager kompost-te.

Leveres i 5 liters bøtte.